Alles over duurzaam verpakken

Hoe duurzaam verpakken bijdraagt aan reductie van kosten en CO2 footprint

Alles over duurzaam verpakken

Duurzaamheid is altijd een belangrijk onderwerp geweest, maar sinds een aantal jaar wordt hier steeds meer aandacht aan besteed. Als totaalleverancier van op maat gemaakte RTI oplossingen werken wij uitsluitend met duurzame verpakkingen. Onze missie is namelijk de supply chain duurzamer te maken. Dit draagt bij aan kostenreductie en verbetering van de CO2 footprint. Benieuwd hoe? Lees snel verder.

Logistieke middelen van HB RTS

HB RTS werkt met o.a. de volgende duurzame verpakkingen op het gebied van verhuur, pool management, reiniging en retouren:

Waarom uw goederen duurzaam verpakken?

Het duurzaam verpakken en vervoeren van uw goederen heeft vele voordelen:

1.Beter voor het milieu en behoud van onze planeet

Duurzame verpakkingen kunnen worden hergebruikt, gaan langer mee en kunnen in veel gevallen worden gerepareerd, waardoor ze langer bruikbaar zijn. Bovendien zijn ze 100% recyclebaar. Hierdoor creëert u minder afval dan "oneway" verpakkingen, zoals dozen en kartonnen kratten, die slechts eenmalig gebruikt worden. Dat is uiteraard beter voor het milieu.

2.Kostenefficiënt

Herbruikbare logistieke middelen zijn ook vanuit financieel oogpunt zeer interessant, vooral wanneer u kiest voor huur in plaats van aankoop. Wanneer u huurt, is er geen hoge investering vereist. Daarnaast huurt u enkel de items die u op dat moment nodig heeft en kunt u eenvoudig inspelen op dal- en piekperiodes.

Bovendien staan de emballage items niet ergens in een magazijn te wachten op de volgende piekperiode. Duurzaam verpakken houdt namelijk ook in dat alle geproduceerde verpakkingsmiddelen ook daadwerkelijk in gebruik blijven. Het afvoeren van afval brengt kosten met zich mee. Hoe minder afval u creëert, hoe minder kosten u heeft.

3.Het imago van uw bedrijf

De maatschappij verwacht van bedrijven dat ze hun best doen ecologisch verantwoord te ondernemen. Dat betekent dat de keuze voor herbruikbare logistieke middelen goed is voor het imago van uw bedrijf.

Reiniging van duurzame verpakkingen

Bij duurzaam verpakken hoort ook de reiniging. De items worden steeds opnieuw gebruikt, vooral in de voedselindustrie is hygiëne een belangrijk punt. Daarom worden al deze items volgens zeer strenge ISO normen gereinigd voordat ze terugkeren in uw supply chain.

Contact

Wilt u meer weten over huren, beheren of reinigen van uw logistieke middelen? HB RTS is gespecialiseerd in het opstellen van tailor-made samenwerkingen die volledig aansluiten bij uw specifieke wensen en de behoeften van uw bedrijf.

Contact opnemen

Meer relevante artikelen

Der Begriff gesteuerte Kreislaufwirtschaft ist in aller Munde. Aber was bedeutet...
Nachhaltiges Wirtschaften ist auch unter dem Begriff kreislauffähiges Pooling...
Verpackung ist ein Begriff, auf den Sie auf der Website von HB RTS häufig stoßen...