(CBL) Kratten

Verhuur van herbruikbare en duurzame kratten

Terug naar producten
CBL kratten huren bij HB RTS
(CBL) Kratten

HB RTS biedt tailor-made RTI oplossingen en aanverwante services in de supply chain die helpen uw kosten te verlagen en uw CO₂ footprint te verbeteren. Van verhuur, beheer en reiniging tot optimalisatie van logistieke stromen, wij zorgen ervoor! Het verhuren van (CBL)kratten is één van deze services.

Waarom kratten huren bij HB RTS?

Samen met u gaan we op zoek naar de meest duurzame en kosteneffectieve oplossingen voor het transport van uw goederen. Dit kan betekenen dat we uitkomen op een bestaande krat (zoals E-serie krat of CBL krat) of een specifiek op maat gemaakte krat. Alle kratten kunnen eenvoudig vervoerd worden op één van de andere ladingdragers van HB RTS zoals Rolly’s, Dolly’s, rolcontainers en pallets.

Kratten verhuur bij HB RTS: de voordelen op een rijtje

 • Optimale flexibiliteit: verschillende formaten en voor korte en lange termijn
 • Lage kosten: u betaalt niet vooruit
 • U haalt de kratten bij ons op, of wij verzorgen het transport
 • Alle kratten zijn vooraf gereinigd, van goede kwaliteit en zeer duurzaam

Type kratten die worden verhuurd bij HB RTS

 • CBL krat (7, 8, 11, 15, 17, 23)
 • E-serie krat (E1 en E2)
 • Klap- en vouwkrat
 • Klantspecifieke krat

Meest populair in Nederland: CBL kratten huren

Het meest gehuurde product in Nederland is de CBL krat. Als officieel logistiek dienstverlener van de Stichting Versfust mogen wij dit type herbruikbare en duurzame kratten aan u verhuren vanuit onze CBL-fust pool. Eigenschappen van deze kratten zijn:

 • Door het gladde oppervlakte is de CBL krat gemakkelijk schoon te maken. De ventilatieopeningen zorgen dat producten gekoeld en droog blijven.
 • De CBL krat voldoet aan de Europese standaard dimensies en is hierdoor stapelbaar met andere varianten in de markt. Zo optimaliseert u de ruimte in uw magazijn, vrachtwagen of winkel én bespaart u op transportkosten.
 • De kratten kunnen eenvoudig vervoerd worden op één van de andere ladingdragers van HB RTS zoals Rolly’s, Dolly’s, rolcontainers en pallets.
 • De CBL krat is gemaakt van voedselveilig gerecycled polyethyleen en is daarmee duurzamer in gebruik dan een kartonnen doos.

Waarom is een plastic krat beter dan een kartonnen krat of doos?

Volgens een recent onderzoek van het Fraunhofer Institute gaan herbruikbare kratten gemiddeld 12 jaar mee. Daarnaast kunnen beschadigde kratten in veel gevallen worden gerepareerd, waardoor u ze langer kunt gebruiken. Het plastic van kratten die niet meer te repareren zijn, wordt gebruikt voor het maken van nieuwe herbruikbare logistieke middelen.

Een ander groot voordeel van plastic kratten is dat ze een kleinere ecologische voetafdruk hebben dan dozen of kratten die slechts eenmalig gebruikt worden. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het imago van uw bedrijf. Kortom, plastic kratten zijn een ecologisch verantwoorde keuze.

Contact voor kratten verhuur

Kiest u ervoor om kratten te huren, dan kiest u voor flexibiliteit, duurzaamheid en de professionele klantenservice van HB RTS. Neem contact op met HB RTS, dé specialist in kratten verhuur, voor de mogelijkheden.

Contact opnemen