Emballagebeheer

Pool management van emballage en ladingdragers

Wij verzorgen het volledige beheer van uw emballage pool.

Emballagebeheer

Wij leveren op maat gemaakte RTI oplossingen en aanverwante services in de supply chain die helpen uw kosten te verlagen en uw CO₂ footprint te verbeteren. Het verzorgen van het volledige emballagebeheer is één van de aanverwante services.

Voor wie is emballagebeheer interessant?

Het beheren van RTI’s neemt veel tijd in beslag. Door het emballage beheer uit te besteden aan HB RTS, kunt u zich focussen op uw core business. Emballagebeheer en het uitbesteden van emballage logistiek is met name interessant voor bedrijven die met meerdere retailers werken of die deelleveringen hebben aan andere producenten. In dit laatste geval kunnen wij saldi administratief overboeken om ook transportkosten en onnodige CO₂ uitstoot te verminderen.

Waarom HB RTS kiezen voor emballagebeheer?

Dankzij onze depotstructuur kunnen wij vele transportkilometers voor u besparen. We beschikken namelijk over diverse reinigingslocaties. Dit maakt het mogelijk om de emballage op de meest gunstige locatie gereinigd af te halen. Hiermee besparen we jaarlijks meer dan 100.000 transportkilometers. Zo dragen we bij aan een verduurzaming van de supply chain.

Bovendien is emballage onze core-business. Ons team is zeer ervaren en staat dagelijks in contact met alle betrokken partijen, zoals retailers, leveranciers en de pool beheerder, om de processen soepel te laten verlopen. We hebben specialistische kennis en know-how op het gebied van efficiënt emballagebeheer.

Als leverancier ontzorgen wij u volledig door het inplannen en afhandelen van de retouren en balansen bij uw retailers. Alles wordt bijgehouden in ons registratiesysteem. Dit zorgt voor een zeer overzichtelijk en efficiënt proces.

Onze werkwijze m.b.t. pool management

Voor we uw emballage gaan beheren, doen we samen met u een analyse voor de huidige en gewenste emballage stromen. Zo krijgen we een duidelijk beeld van de omvang van de logistieke stromen. Hierin maken wij onderscheid tussen uw emballageverwerking naar aangesloten retailers en/of uw overige emballage stromen naar uw B2B klanten.

Wij verzorgen de opvolging van uw tegoeden bij de aangesloten retailer(s). Zo zorgen we er onder andere voor dat uw uitstaande voorraad bij aangesloten retailers zo laag mogelijk is en blijft. Zo heeft u altijd genoeg emballage tot uw beschikking. Hierdoor voorkomen we dat eventuele extra huur van emballage nodig is.

Zodra er emballage beschikbaar is, wordt deze meteen naar één van onze depots gebracht en toegevoegd aan de voorraad in uw account. Alle transacties zijn direct inzichtelijk in ons registratiesysteem. Indien gewenst verzorgen wij het transport van de ladingdragers. Uiteraard is het ook mogelijk om uw eigen transporteur of transportafdeling aan te sturen. Hierin zijn we zeer flexibel.

Contact

We kijken graag hoe we uw emballage stromen kunnen optimaliseren en zo tijd en kosten kunnen besparen. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek over de vele mogelijkheden. We denken graag mee met een tailor-made oplossing voor uw logistieke behoeften.

Contact opnemen