Palletboxen en pallets schoonmaken

Professionele reiniging van kunststof pallets en palletboxen

Palletboxen en pallets schoonmaken

HBT biedt op maat gemaakte RTI oplossingen en aanverwante services in de supply chain die helpen uw kosten te verlagen en uw CO₂ footprint te verbeteren. Van verhuur en reiniging tot optimalisatie van logistieke stromen, wij zorgen ervoor! Palletboxen en pallets schoonmaken (laag en hoog) is één van deze aanverwante services.

Palletboxen en pallets schoonmaken door een professionele waslocatie

Als professionele waslocatie zien we het vaak gebeuren; een schone vracht die met een vuile pallet of palletbox wordt opgehaald. Niet hygiënisch en het doet afbreuk aan de gewassen kratten en vormt een risico voor uw kwaliteitsstandaard in het productieproces. Voor een kleine meerprijs worden namelijk ook gereinigde pallets en palletboxen uitgegeven en kunnen deze zo de productielocatie in waarbij de kwaliteit is gewaarborgd.

Een waslocatie voor pallets en palletboxen

HB RTS is gespecialiseerd in het reinigen van de volgende items:

  • CKW/Hygiëne pallets
  • H1 pallets
  • Palletbox hoog en laag

Waslocatie van HB RTS

Het reinigen van pallets en palletboxen gebeurt op de waslocatie in Utrecht. Dankzij de centrale ligging van deze wasserij is het reinigen van de pallets en palletboxen goed te integreren binnen de transportstromen van uw bedrijf. We denken graag mee hoe dit optimaal in te richten.

Voordelen van professioneel reinigen

Het professioneel reinigen heeft de volgende voordelen:

  • Machinale reiniging zorgt voor een constante kwaliteit, hiermee wordt de levensduur verlengd.
  • Mogelijkheid om werkvoorraad bij HB RTS op te slaan zodat uw productieproces niet in gevaar komt.
  • Machinale reiniging zorgt voor minder belastende werkzaamheden voor uw medewerkers (sjouwen en schuiven van boxen en pallets in een reinigingsunit).

Machinale reiniging voor constante kwaliteit

Bij veel reinigingsbedrijven worden pallets en palletboxen met de hand schoongemaakt. Bij HB RTS maken we gebruik van een machinale reiniging. Zo kunnen we altijd een constante kwaliteit garanderen. De machines voldoen aan de ISO 22000 en ISO 9001 richtlijnen. Hiermee garanderen we dat de pallets en palletboxen op de veiligste en meest hygiënische manier worden gereinigd.

Gericht op innovatie en duurzaamheid

Naast kwaliteit blijven we investeren in duurzame reinigingstechnologieën. Ontwikkelingen op het gebied van waterfiltratie en het waterverbruik volgen we uiteraard op de voet. Daarnaast zijn we gericht op het inzetten van energiebesparende investeringen waarmee we verduurzamen en tariefstijgingen beperken. Met al deze ontwikkelingen draagt HB RTS bij aan het realiseren van uw milieudoelstellingen tegen de laagst mogelijke kosten

Plan een gratis testreiniging

Overweegt u om uw pallets of palletboxen te laten reinigen op de waslocaties van HB RTS? Plan een gratis testreiniging en ervaar direct de voordelen van het uitbesteden. Heeft u vragen over ons reinigingsproces of de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Testreiniging aanvragen