Over HB RTS

Hoe wij bijdragen aan een betere wereld

Over HB RTS

Emballage is een noodzakelijk kwaad waar onbewust veel geld verloren gaat. Als bepaalde stromen niet optimaal zijn ingericht, worden er veel onnodige kosten gemaakt. HB RTS helpt bedrijven met het optimaliseren van hun emballagestromen, zodat ze kosten besparen en hun CO₂ footprint verbetert.

HB RTS is een samensmelting van HB RTS en CC European Retail. Door de krachten te bundelen zijn we momenteel de snelst groeiende en meest ervaren totaalleverancier van RTI oplossingen voor een duurzame en efficiënte supply chain in Europa.

Onze medewerkers zijn belangrijk voor het succes van onze organisatie. Op 10 locaties bouwt een team van ruim 350 medewerkers aan de dienstverlening van de toekomst. Ons team van experts spreekt Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Pools en bouwt aan langdurige samenwerkingen met partners, ontwikkelaars en klanten in Europa. Bekijk onze vacatures.

Onze missie

Onze dienstverlening is gericht op het optimaliseren van emballagestromen in de supply chain, zodat bedrijven minder kosten maken en minder CO₂ uitstoten. Dit doen we door het leveren van op maat gemaakte RTI-oplossingen en aanverwante ondersteunde services. Zo willen wij bijdragen aan een betere wereld.

Onze werkwijze

In onze werkwijze staat uw logistieke vraagstuk centraal. Samen kijken we naar de bestaande stromen en bespreken we de uitdagingen en wensen. Vervolgens bepalen we welke middelen we het beste kunnen inzetten om deze stromen te optimaliseren. Slimme oplossingen die zorgen voor reductie van transportkilometers of adviezen over aanschaf versus verhuur van RTI's.

In onze oplossingen beperken we ons niet tot onze eigen in-house middelen. We maken slim gebruik van ons netwerk en houden de markt scherp in de gaten, zodat we kunnen inspelen op nieuwe mogelijkheden en innovaties.

Vanzelfsprekend voldoet HB RTS aan de eisen van de ISO normen: ISO  9001 Kwaliteitsmanagementsysteem en ISO 22000 Voedselveiligheidsmanagementsysteem

Hoe wij bijdragen aan een betere wereld

Wij zijn trots dat wij als pool management expert bijdragen aan een circulaire economie door de inzet van herbruikbare ladingdragers. Deze ‘reusables’ zijn van duurzame materialen gemaakt, hebben standaard maten én helpen retailers in Europa met het vervoeren van ‘fast moving consumer goods’. Het waarborgen van kwaliteit en zorg voor optimaal gebruiksgemak staat bij ons hoog in het vaandel.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

De Raad van Bestuur van HB RTS erkent dat Milieu, Sociale en Governance kwesties (ESG) een wezenlijk effect hebben op de prestaties van de onderneming en haar dochterondernemingen. Ons doel is ervoor zorgen dat dergelijke kwesties op alle niveaus van onze bedrijfsactiviteiten in overweging worden genomen en in overeenstemming zijn met internationale en nationale codes en beginselen.

Het HB RTS-bestuur wil dit concreet bereiken door actief bij te dragen aan duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Lees meer over het ESG beleid van HB RTS.

Sustainable Development Goals van HB RTS

EcoVadis

Om onze duurzaamheidsprestaties verder te verbeteren maken wij gebruik van het EcoVadis platform. In 2024 behaalde wij het EcoVadis-label ‘Committed’. Deze erkenning weerspiegelt onze toewijding aan het maken van een positieve impact op de planeet en de maatschappij.

Ons doel is natuurlijk om de hoogst mogelijke EcoVadis-medaille te behalen. Daarom hebben we concrete doelen opgesteld die zorgen voor een voortdurende verbetering van:

  • efficiëntie van energieverbruik
  • uitstoot van broeikasgassen
  • gezondheid en veiligheid van onze medewerkers
  • de HB bedrijfsethiek

EcoVadis Committed

Kennismaken?

Er zijn altijd kansen om uw supply chain te optimaliseren, kosten te besparen en de CO₂ footprint van uw organisatie te verbeteren. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Benieuwd wat we voor u kunnen doen? Neem vrijblijvend contact met ons.