Wat is duurzaam ondernemen?

Wat is duurzaam ondernemen?

Duurzaam ondernemen is beter bekend als maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Het is een term die we steeds vaker horen, in elke branche. In dit artikel leggen we uit wat het is en hoe we binnen HB RTS hieraan bijdragen.

Wat is duurzaam ondernemen?

Een bedrijf dat maatschappelijk verantwoord onderneemt, houdt rekening met zijn directe en indirecte impact op het klimaat, de mensenrechten en alle andere sociale en ethische aspecten van onze economie. 

Als bedrijf bent u namelijk een onderdeel van een groot geheel, en elke keuze heeft een impact op mensen in en buiten het bedrijf, maar ook op het milieu en de lokale economie. Duurzaam ondernemen begint met het bewust zijn van uw plaats binnen dit geheel. De volgende stap is het maken van duurzame keuzes om uw negatieve impact op de maatschappij en het klimaat te verkleinen, en daarmee bij te dragen aan een betere wereld.

Waarom duurzaam ondernemen?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is zeer belangrijk in de huidige samenleving. Iedereen moet een steentje bijdragen en vooral van bedrijven wordt verwacht dat zij constant werken aan duurzame keuzes.

Duurzaam ondernemen heeft niet alleen voordelen voor de algehele maatschappij, maar ook voor uw bedrijf. Eén van de manieren om uw negatieve impact op het milieu te verkleinen is het reduceren van transportkilometers. Dit is beter voor het milieu, maar hiermee bespaart u ook veel kosten. Uiteindelijk is het dus een win-winsituatie. 

HB RTS helpt u bij het reduceren van transportkilometers, mede dankzij onze locaties op strategische plaatsen. 

Een ander voorbeeld is het gebruik van duurzame emballage, zoals kunststof kratten en pallets. Deze hebben een lange levensduur en zijn uiteindelijk goedkoper dan eenmalige verpakkingen zoals dozen en plastic zakken. Ook met deze keuze draagt u een steentje bij aan een gezondere planeet, en bespaart u veel geld. 

Assortiment bij HB RTS

Het assortiment van HB RTS bestaat enkel uit duurzame emballage. Alle producten zijn speciaal ontworpen met de volgende prioriteiten in gedachte:

  • Lange levensduur
  • Recyclebaar
  • Goed reinigbaar & onderhoudsvriendelijk
  • Gebruiksvriendelijk

Duurzaam ondernemen doet u voor een betere toekomst, maar vaak ook omdat het financieel aantrekkelijk is. Daarnaast is het goed voor het imago van uw bedrijf.

Is duurzaam ondernemen verplicht?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet verplicht. Soms zijn er binnen een specifieke branche wel richtlijnen die men dient te volgen die ervoor zorgen dat bedrijven automatisch de juiste keuzes maken en duurzaam gaan ondernemen. 

Ook al is het niet verplicht, kunnen wij u alleen maar aanraden u te verdiepen in de verschillende manieren van duurzaam ondernemen. 

Contact

Wilt u graag een extra stap zetten richting het duurzaam ondernemen, en beginnen met het huren en/of laten reinigen van RTI’s? Neem contact met ons op voor een tailor-made offerte na een gesprek over uw specifieke behoeften en wensen. 

Contact opnemen

Meer relevante artikelen

2. Juli 2024 – HB RTS freut sich, die Partnerschaft mit der Euro Plant Tray GmbH...
July 2, 2024 – HB RTS is thrilled to announce its partnership with Euro Plant Tray...
2 juli 2024 – HB RTS is verheugd de samenwerking aan te kondigen met Euro Plant...