Wat is circulaire economie?

Wat is circulaire economie?

Circulaire economie, dit woord popt de laatste tijd steeds vaker op. Maar wat is circulaire economie in? Wat zijn de voordelen voor uw bedrijf bij het toepassen hiervan? We leggen het hieronder voor u uit.

Wat is circulaire economie?

Bij circulaire economie draait het om het zo lang mogelijk gebruiken van producten door deze te repareren, te verhuren, op te knappen en te recyclen. De levensduur van een bepaald product wordt op deze manier verlengd en er wordt minder afval gecreëerd. Dit betekent ook dat men kiest voor voorwerpen en middelen die geschikt zijn voor een circulaire economie, en langdurig gebruikt kunnen worden.

De voordelen van circulaire economie voor uw bedrijf

Hoe langer u een product gebruikt, hoe interessanter dit op financieel gebied is. Het constant kopen van pallets, kratten en andere logistieke middelen kost veel geld. Bovendien brengt ook het wegwerpen hiervan kosten met zich mee.

Daarnaast is duurzaam ondernemen een must in de actuele maatschappij. Uw klanten verwachten dat u er alles aan doet om ecologisch verantwoorde keuzes te maken, en uiteraard wilt u het beste voor onze planeet en het klimaat.

Meedoen aan de circulaire economie heeft dus verschillende voordelen voor u als ondernemer. U bespaart kosten, doet iets goed voor het milieu én verbetert het imago van uw bedrijf.

Veel voorkomende opties

We merken dat onze klanten steeds meer overgaan op kunststof items, zoals kunststof pallets, palletboxen en CBL kratten. Deze zijn zeer duurzaam, hebben een lange levensduur, zijn volledig te reinigen voor hergebruik, zijn weersbestendig en kunnen volledig gerecycled worden.

Ook zien we dat steeds meer bedrijven overgaan op RTI’s huren in plaats van kopen. Bij HB RTS bieden we flexibele overeenkomsten, zodat we kunnen zorgen dat de cirkel rond blijft. Wanneer u minder kratten nodig heeft, gaan deze naar een bedrijf dat in een piekperiode zit. Zo heeft u nooit een overvloed aan logistieke middelen die maandenlangs stil staan in uw magazijn.

De principes van circulaire economie toepassen in uw supply chain

De hierboven genoemde principes zijn toe te passen binnen elke branche, al zullen de opties uiteraard afhankelijk zijn van uw specifieke logistieke behoeften. Als totaaloplosser denken we bij HB RTS enken graag met u mee welke optie het beste aansluit bij uw organisatie. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Contact opnemen

Meer relevante artikelen

Nachhaltigkeit war schon immer wichtig, aber seit einigen Jahren ist dieses Thema...
Nachhaltiges Wirtschaften ist auch unter dem Begriff kreislauffähiges Pooling...
Verpackung ist ein Begriff, auf den Sie auf der Website von HB RTS häufig stoßen...