Wat zijn goede pallets?

Wat zijn goede pallets?

Pallets zijn een essentieel onderdeel van uw logistieke stroom, en daarom is het belangrijk de juiste keuze te maken wanneer het tijd is nieuwe pallets te kopen of te huren. In deze blog geven we antwoord op de vraag: ‘Wat zijn goede pallets?’

Gebruiksvriendelijke pallets

Pallets moeten gebruiksvriendelijk en hygiënisch zijn. Daarom kiezen we bij HB RTS voor kunststof pallets. Deze zijn namelijk goed te reinigen, zeer stevig en met de hand te verplaatsen zonder risico op splinters en scheuren in de werkkleding. Dit verhoogt de veiligheid en het comfort op de werkvloer. Bovendien voldoen de pallets aan de standaard Europese afmetingen en zijn deze te gebruiken met alle soorten emballage en hefwerktuigen. Een belangrijke eigenschap is dat ze hygiënisch zijn en dus ook kunnen worden toegepast in productieruimtes.

Duurzaamheid en hygiëne

Ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij de keuze van uw pallets. Houten pallets worden als duurzaam gezien, maar deze gaan redelijk snel kapot. Ook kunnen ze slecht tegen vocht, wat het gebruik ervan in sommige branches erg lastig maakt omdat er kans is op schimmel.

Kunststof pallets hebben een lange levensduur en zijn volledig recyclebaar . Ook zijn ze vochtbestendig en goed te reinigen. Wanneer u met etenswaren werkt is de hygiëne van uw pallets uiteraard cruciaal, en zijn kunststof palletten zeer geschikt.

HB RTS biedt kunststof pallets te huur aan, maar verzorgt, indien gewenst, ook de reiniging van kunststof pallets. Al onze wasserijen voldoen aan de HACCP en ISO-normen die van toepassing zijn en bevinden zich op meerdere locaties.

Palletboxen en tabblad pallets

In sommige branches zijn palletboxen de meest efficiënte logistieke oplossing voor het vervoer van de bulk producten. We verhuren palletboxen vooral aan bedrijven binnen de vleesverwerkende industrie, zuivel en AGF, voor onder andere aardappels, zuivelgrondstoffen, vlees en andere zware etenswaren. Afhankelijk van de hoeveelheid en het gewicht dat u wilt vervoeren kunt u kiezen uit lage of hoge palletboxen. Voor extra gebruikersvriendelijkheid en hygiene kunt u kiezen voor een model met deksel.

Pallets kopen of huren?

Goede pallets zijn dus duurzaam, hygiënisch en gebruiksvriendelijk. Omdat het kopen hiervan een hoge investeringen vereist, is het huren vaak een betere optie. Bij HB RTS huurt u kunststof pallets voor de korte of lange termijn, en geniet u van optimale flexibiliteit tijdens piekperiodes binnen uw branche.

Contact

Benieuwd wat de beste keuze is voor uw onderneming? Neem vrijblijvend contact op voor passend advies op maat.

Neem contact op

Meer relevante artikelen

Nachhaltigkeit war schon immer wichtig, aber seit einigen Jahren ist dieses Thema...
Der Begriff gesteuerte Kreislaufwirtschaft ist in aller Munde. Aber was bedeutet...
Nachhaltiges Wirtschaften ist auch unter dem Begriff kreislauffähiges Pooling...