HB RTS kondigt samenwerking met Euro Plant Tray GmbH aan als Pool Operator

HB RTS kondigt samenwerking met Euro Plant Tray GmbH aan als Pool Operator

2 juli 2024 – HB RTS is verheugd de samenwerking aan te kondigen met Euro Plant Tray GmbH als poolbeheerder, die in july 2024 van start gaat. Deze samenwerking markeert een belangrijke mijlpaal in de bevordering van herbruikbare transportverpakkingen binnen de Europese groensector.

Met de eerste EPT-trays die in augustus 2024 worden gecontracteerd, zullen de eerste leveringen rechtstreeks vanuit de productiefaciliteiten komen. Geleidelijk aan zullen we depots openen in heel Europa, te beginnen met de belangrijkste hubs van de groensector en in de komende jaren zullen wij nog verder uitbreiden.

Dirk Bansemer, Managing Director van Euro Plant Tray GmbH: “We zijn erg blij met de samenwerking met HB RTS. Hun team beschikt niet alleen over een Europees netwerk, maar ook over vele jaren ervaring in het beheren van verschillende Reusable Transport Items (RTI's) in de Europese detailhandelssector, van productie tot de retailer en terug. We zijn ervan overtuigd dat HB RTS niet alleen het beheer van onze contractvoorraad goed zal uitvoeren, maar ook EPT-gebruikers zal ondersteunen wanneer zij delen van hun RTI-beheer willen verbeteren of uitbesteden, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor meer efficiëntie en gestroomlijnde processen.”

Met uitgebreide ervaring in RTI-beheer binnen de Europese detailhandelssector is HB RTS goed uitgerust om EPT-gebruikers te ondersteunen met op maat gemaakte diensten, zoals itemcollecties en balansbeheer. Het doel van HB RTS is om de efficiëntie te verbeteren en duurzame processen te creëren voor alle betrokken partijen.

We zijn trots om de poolbeheerder van EPT te worden. Dit is een volgende stap in het vergroten van het gebruik van herbruikbare transportverpakkingen binnen de industrie en detailhandel in heel Europa, wat perfect aansluit bij onze missie. Als RTI-experts spelen we een cruciale rol in het bevorderen van de circulaire economie. Door onze expertise te combineren met geavanceerde systemen, zijn we de ideale partner om een Europese pool effectief en duurzaam te beheren.

Eric Schrover
CEO
Over Euro Plant Tray eG:

Euro Plant Tray eG en hun 30 leden zijn een pionierende organisatie in de groensector, gericht op de ontwikkeling en distributie van de nieuwe Europese standaard voor herbruikbare plantentrays, de Euro Plant Tray. Hun missie is om duurzaamheid en efficiëntie binnen de tuinbouwleveringsketen te verbeteren en het gebruik van wegwerpplastic drastisch te verminderen met de EPT-tray en aanverwante diensten.

Meer relevante artikelen

Bedrijven staan voor de uitdaging om hun eenmalige transportverpakkingen te...
Deze maand stond HB RTS op Empack, dé toonaangevende internationale vakbeurs...
Nachhaltigkeit war schon immer wichtig, aber seit einigen Jahren ist dieses Thema...